Cursus / Bezinningsdagen 'Ongedacht perspectief' vanaf donderdag 18 november 2021. (Andere dagen: 2december; 13 januari; 10 februari en 10 maart. Steeds op een donderdag van 13:00 tot 20:00 uur

Plaats: Locatie de Leilinden in Amersfoort.

Cursus /Bezinningsdagen ‘Ongedacht perspectief’ over verdiepend pastoraat en innerlijke genezing.

                                 

De serie bezinningsdagen aan de hand van de boeken 'Ongedacht perspectief' en 'Spiritueel begeleiden' (Henri Nouwen) is voor predikanten, kerkelijk en pastoraal werkers, begeleiders en iedereen die meer wil weten over en ervaren van verdiepend pastoraat en innerlijke genezing. In vijf (afzonderlijke) dagen krijg je als deelnemer onderwijs met inzichten vanuit theologie, pastoraat en begeleiding. Door creatieve, narratieve en integratieve werkvormen leer en ervaar je aan den lijve wat er innerlijk en in het leven kan spelen. Deelnemers worden toegerust om ook anderen te begeleiden bij een persoonlijk proces om meer verbinding krijgen met hun eigen innerlijk en met God. En ook voor het ontwikkelen van eigen onderwijs binnen de gemeente of pastorale begeleiding van een of meerdere gemeenteleden. Het is de opvolger van onze cursus ‘in Christus verbonden’ voor predikanten, kerkelijk werkers en christen- therapeuten. Aan de activiteit kan 100 uur worden toegekend in het kader van de Permanente Educatie (PKN). Meer informatie via: 'Cursus/bezinningsdagen 'Ongedacht perspectief'

 

Plaats

We hebben tijdens de dagen alle ruimte op de mooie locatie 'de Leilinden'

                

Data

Eerste dag op donderdag 18 november 2021. Daarna: 2 december; 13 januari; 10 februari en 10 maart. Steeds op een donderdag van 13:00 tot 20:00 uur. 

 

Prijs 

De eenmalige introductieprijs voor de vijf dagen is 395,- totaal. Dat is inclusief:

- onderwijs en veel oefenmogelijkheden / werkvormen op een ruime en rustige locatie. 

- diner/ luxueuze broodmaaltijd met salade in buffetvorm;

- onbeperkt koffie/espresso/cappuccino/thee/water/lekkers

Exclusief:

- Werkboek á 10 euro;

- Boeken 'Ongedacht perspectief' (Hans de Weerd) en 'Spiritueel begeleiden' (Henri Nouwen)

 

Aanmelden 

U kunt zich aanmelden via de link onderaan. De bezinningsdagen gaan door bij een minimum van 12 deelnemers.

 

Aanbevelingen 

Ds. Geralda Rohaan, predikant Bergentheim

”In 2018 volgde ik de cursus. Met enige aarzeling begon ik er aan. Dit in verband met eerder opgedane ervaringen in charismatisch/evangelische kring. De eerste cursusdag riep veel vragen bij mij op, maar die vragen mochten er zijn, evenals kritische kanttekeningen. Door de luisterende en open houding van de groep en Hans en Annie, werd ik nieuwsgierig naar het vervolg. En ik bleef. En ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Want deze cursus is de katalysator geweest van een proces waar God al veel eerder mee begonnen was in mijn leven. Heel bijzonder vond ik de enorme openheid en eerlijkheid van de groep naar elkaar toe. Het nodigde uit om je hart te delen met elkaar. Dit kon omdat Annie en Hans op uitstekende manier deze groep leidden. Ze leerden ons onze eigen levens onder ogen te zien en alles in het licht van God te brengen. Het heeft tot nieuwe inzichten bij mezelf geleid. Me dichter bij mezelf en het verlangen wat God in mij heeft gelegd gebracht. Hierbij speelde het boek van Simone Pacot: ‘Kom weer tot leven’, een heel belangrijke rol. De inzichten die zij in het boek deelt met de lezer hebben me in beweging gebracht en die beweging is nog steeds gaande. Ik kan deze cursus dan ook iedereen aanbevelen!”

 

Ds. Jelle de Kok, interim predikant

 “Als predikant ben je heel veel aan het dienen en geven en kom je vaak weinig aan zelfreflectie toe terwijl er wel veel op je af komt. Deze cursus biedt je die mogelijkheid om dichter bij jezelf te komen. Maar dan wel voor Gods aangezicht en biddend om de leiding en verlichting van de Heilige Geest. Deze cursus sterkt je om te leven in Zijn tegenwoordigheid. Dat is een zegen voor jezelf en voor allen die je tot dienst mag zijn.”

 

Cootje Been

 “De cursus van Hans en Annie heb ik als heel waardevol ervaren. Ik heb meer inzicht gekregen over achtergronden van een pastoraal gesprek, waardoor ik verbanden heb leren zien in problematiek. Ook vond ik het heel mooi, dat ik zelf geholpen werd in mijn proces. Ik heb daarin ook een stukje verdere genezing ervaren. Dit door de kracht van de Heilige Geest.”

 

Philip van der Berg, theoloog en auteur

 “Deze training laat mensen nadenken over waar een ieder staat in zijn of haar persoonlijke geloofsrelatie. Daarin speelt onze levensrugzak een wezenlijke rol en de invloed hiervan op onze relaties, zowel nabij als op afstand. Het is een cursus waarbij iedereen stilgezet wordt om zijn of haar hart te reflecteren aan het Woord van God binnen Bijbelse kaders en waarbij symboliek een verfrissende rol speelt.”

 

 Ds. Anja Gierkink, predikant Gereformeerde Kerk Giessen-Rijswijk

 “Heerlijk om in alle rust in een groep te zoeken hoe we meer kunnen leven vanuit het besef dat God in ons midden aanwezig is. De cursus geeft ook inzicht in eigen wonden en negatieve patronen en dat blijkt helend te werken. We mogen in ons werk aan mensen doorgeven dat Jezus Christus hen allang gevonden heeft en dat mogen wij ook zelf weten. Het geeft rust dit te weten ook als niet duidelijk is welke weg God met je wil gaan.”

Ds. Anja Gierkink, predikant Gereformeerde Kerk Giessen-Rijswijk

 

Ds. Klaas van Marrum, predikant PKN Feanwâlden (Veenwouden)

 “‘Er is Meer!’. Ook op het gebied van het pastoraat. Deze cursus heeft me op mij onbekend terrein gebracht, ook in mijzelf. Hier komt Iemand met me meelopen, als honderden jaren eerder met de Emmausgangers. Ik ben me er door deze cursus nog meer van bewust dat Hij mij wil bewonen als zijn huis om kelder en kruipruimten waar mijn nederlagen en verliezen zijn verstopt te reinigen. Ik heb er leren bidden, dat mijn ogen ervoor geopend worden, dat die onbekende Bekende daar al lang aan de slag is. ‘There is much More.’”

 

 

 

 aanmelden