Printversie
 

Details en aanmelding cursus / bezinningsdagen 'Ongedacht perspectief'  
Cursus 'Ongedacht perspectief'. Vijf bezinningsdagen over verdiepend pastoraat  
Luisterend bidden (3 avonden)  
"Kom tot "Leven" een serie van drie verdiepingsweekenden in Barneveld  
"Dynamiek op tafel"© ConPas 2 daagse training werken met poppetjes en ander beeldmateriaal voor professionals.  
Staan op eigen grond alleen voor vrouwen  
Algemene betalingsvoorwaarden  
Boek 'Ongedacht perspectief'  
 

Ongedacht perspectief’ 5 dagen over geestelijke begeleiding en pastoraat

  

                             

Een cursus voor voorgangers, kerkelijk en pastoraal werkers en therapeuten en anderen die meer willen ontdekken over en ervaren van verdiepend pastoraat en geestelijke begeleiding. 5 bezinningsdagen met onderwijs en inzichten vanuit theologie, pastoraat en begeleiding aan de hand van de boeken 'Spiritueel begeleiden' (Henri Nouwen) en 'Ongedacht perspectief' (Hans de Weerd). Door actieve creatieve, narratieve en integratieve werkvormen leer en ervaar je aan den lijve wat er innerlijk en in het leven kan spelen. Deelnemers worden toegerust om anderen te begeleiden bij een persoonlijk proces om meer verbinding krijgen met hun eigen innerlijk en met God. Tijdens de laatste twee dagen wordt je daarnaast geholpen na te denken over een passend pioniersproject binnen de eigen gemeente. Daarbij wordt de stof bijvoorbeeld verwerkt in eigen onderwijs binnen de eigen gemeente of in de pastorale begeleiding van een of meerdere gemeenteleden. Aan de cursus kunnen 100 uur worden toegekend in het kader van de Permanente Educatie (PKN). 

 

De Leilinden1.JPG  deleilinden4.JPG  deleilinden3.JPG

 

Zowel theorie als praktijk

Je ontdekt hoe innerlijke beelden gevormd worden en leert (on)gezonde familie- en relatiepatronen te onderscheiden. Je krijgt inzicht hoe iemands wil, vaak onbewust, beïnvloed wordt door innerlijke beelden en andere factoren. De  bezinningsdagen helpen je ook tot een eigen keuze te komen over de integratie van spiritualiteit in je werk als predikant, kerkelijk werker of christen-therapeut.

 

De begeleiders Hans en Annie de Weerd hebben jarenlang ervaring op het gebied van pastoraat, contextuele therapie en innerlijke heling. Bij het theologisch en pastoraal-therapeutisch onderwijs werken ze met verrassende werkvormen. Ze gebruiken daarbij hun pastorale en therapeutische ervaring en praktijkvoorbeelden uit hun cursussen, pastorale gesprekken en gebeden.

 

 Inhoud 

 Tijdens de dagen worden de volgende onderwerpen uitgewerkt en gepraktiseerd.   

 • Introductie geestelijke begeleiding; Gods tegenwoordigheid kunnen ervaren (en belemmeringen daarbij);
 • Blauwdrukken vanuit de kindertijd; innerlijke symboliek en godsbeelden;
 • Het familieverhaal onder ogen zien en onder woorden brengen; (on)gezonde familie-patronen;
 • De wil als mechanisme achter het menselijk handelen; kracht en vaardigheid van de wil
 • Vergeving ontvangen, zelfaanvaarding. Hoop en verlangens.
 • Betekenis voor de pastoraal / christen-therapeutische praktijk. 

  

Werkvormen  

 • Integratieve werkwijze;
 • Contextueel gedachtengoed, uitwerking genogram;
 • Narratieve werkvormen;
 • Methodiek "Dynamiek op tafel";
 • Contemplatie;
 • Lectio Divina; 
 • Kerngebeden.       
                                                                                                                                         

 Over de begeleiders Hans en Annie de WeerdPasfoto Hans en Annie

 

Hans de Weerd, Msc; BTh, is na een universitaire opleiding als natuurkundige en bedrijfskundige opgeleid in het contextueel gedachtengoed van Nagy en als professioneel coach. Hij was tot voor kort werkzaam als professioneel coach en veranderkundige in het bedrijfsleven. Na een theologie-opleiding met als specialisatie pastorale hulpverlening heeft hij sinds begin 2016 een registratie als kerkelijk werker binnen de PKN. Hij werkt als geestelijk begeleider en cursusleider. Samen met zijn vrouw Annie verzorgde hij 10 jaar de jaarlijkse serie van steeds drie verdiepingsweekenden onder het motto:Kom tot jezelf; meer in verbinding met God; Kom tot Leven! En ook een vijfdaagse cursus voor predikanten en christentherapeuten. Hij is secretaris en vicevoorzitter van het bestuur van Wycliffe Bijbelvertalers Nederland. 

 

Annie de Weerd- van Leeuwen is jarenlang als therapeut geregistreerd geweest bij de Europese Associatie voor Psychotherapy. Ze heeft onder de bedrijfsnaam ConPas (www.conpas.nl) meer dan 20 jaar ervaring als relatie-, gezins-, en familie-therapeut. Daarnaast is zij zowel bij de Hogeschool Utrecht als bij de post-hbo opleiding van het Landelijk Steunpunt Verlies en Rouw als LVSC supervisor werkzaam geweest. Op dit moment is zij supervisor bij de Masteropleiding Contextueel aan de Christelijke Hogeschool Ede. Zij heeft als therapeut meerdere landelijke registraties. Samen met Hans is Annie jarenlang als lid van een gebedsteam betrokken bij landelijke conferenties. En ook verzorgt ze regelmatig workshops voor pastorale teams en heeft eigen groepsactiviteiten zoals Staan op eigen grond en dynamiek op tafel.  

 

Hans en Annie werken veel met (gedeelten van) het gedachtengoed van Simone Pacot, Prof. Ivan Boszormenyi-Nagy en Henri Nouwen.   

 

Voor praktische informatie en aanmelding klik: Aanmelding bezinningsdagen ongedacht perspectief 

  

Over het boek 

Ongedacht perspectief is een boek voor mensen die willen weten hoe ze zich op een nieuwe en gezonde manier met God en anderen kunnen verbinden. De veertig persoonlijke ervarings-verhalen van cliënten en cursisten zijn voorbeelden waarbij het leven een ander, ongedacht perspectief krijgt. Dit boek geeft inzicht in achtergronden en oorzaken van belemmeringen die we in het leven kunnen ervaren en wijst een weg naar innerlijke genezing. Het is ook een boek voor predikanten, pastoraal werkers en therapeuten die meer willen weten over processen die innerlijk bij mensen en in families spelen. En hoe het gebruik van schone en verbindende vragen en gebed bij kan dragen aan genezing van blokkades, trauma’s en miskenning.  

 

Voor meer informatie over het boek klik hier  

 

Om het boek meteen te bestellen klik: bestel 

 

Hieronder ziet u de omslag van dit fraai vormgegeven boek met daarop o.a. een aanbeveling van ds. J. de Kok, een predikant met wie de schrijvers afgelopen jaren veel samengewerkt hebben. U kunt het boek bestellen voor €24,90 incl. BTW, excl. verzendkosten (€2,10). 

 

 

Omslag boek Ongedacht perspectief definitief.JPG

 

Voor een betere kwaliteit van de omslag: 

 

pdf bestand  PDF Omslag Boek 'Ongedacht perspectief'

  

Om het boek te bestellen klik: bestel 

  Agenda cursus 'ongedacht perspectief'. vijf bezinningsdagen over verdiepend pastoraat
Op dit moment staat er niets op de agenda