Cursus / bezinningsdagen ‘Ongedacht perspectief’ over verdiepend pastoraat

 

Deze dagen aan de hand van de boeken 'Ongedacht perspectief' (Hans de Weerd) en 'Spiritueel begeleiden' (Henri Nouwen) is voor iedereen die meer wil weten over en ervaren van verdiepend pastoraat en innerlijke heling. In vijf (afzonderlijke) dagen krijg je als deelnemer onderwijs met inzichten vanuit theologie, pastoraat en begeleiding. Door creatieve, narratieve en integratieve werkvormen leer en ervaar je aan den lijve wat er innerlijk en in het leven kan spelen. Het onderwijs hoort bij elkaar en de dagen kunnen dan ook alleen maar als één geheel gevolgd worden. Aan de cursus kunnen 100 uur worden toegekend in het kader van de Permanente Educatie (PKN).  

 

Zowel theorie als praktijk

Je ontdekt hoe innerlijke beelden gevormd worden en leert (on)gezonde familie- en relatiepatronen te onderscheiden. Je krijgt inzicht hoe iemands wil, vaak onbewust, beïnvloed wordt door innerlijke beelden en andere factoren. De  bezinningsdagen helpen je ook tot een eigen keuze te komen over de integratie van spiritualiteit in je werk als predikant, kerkelijk werker of christen-therapeut.

 

De begeleiders Hans en Annie de Weerd hebben jarenlang ervaring op het gebied van pastoraat, contextuele therapie en innerlijke heling. Bij het theologisch en pastoraal-therapeutisch onderwijs werken ze met verrassende werkvormen. Ze gebruiken daarbij hun pastorale en therapeutische ervaring en praktijkvoorbeelden uit hun cursussen, pastorale gesprekken en gebeden.

 

Inhoud 

Tijdens de dagen worden de volgende onderwerpen uitgewerkt en gepraktiseerd.  

 

Werkvormen 

 Over de begeleiders Hans en Annie de Weerd

 

Pasfoto Hans en Annie

 

Hans de Weerd, Msc; BTh, is na een universitaire opleiding als natuurkundige en bedrijfskundige opgeleid in het contextueel gedachtengoed van Nagy en als professioneel coach. Hij was tot voor kort werkzaam als professioneel coach en veranderkundige in het bedrijfsleven. Na een theologie-opleiding met als specialisatie pastorale hulpverlening heeft hij sinds begin 2016 een registratie als kerkelijk werker binnen de PKN. Hij werkt als geestelijk begeleider en cursusleider. Samen met zijn vrouw Annie verzorgde hij 10 jaar de jaarlijkse serie van steeds drie verdiepingsweekenden onder het motto:Kom tot jezelf; meer in verbinding met God; Kom tot Leven! En ook een vijfdaagse cursus voor predikanten en christentherapeuten. Hij is secretaris en vicevoorzitter van het bestuur van Wycliffe Bijbelvertalers Nederland.

  

Annie de Weerd- van Leeuwen is jarenlang als therapeut geregistreerd geweest bij de Europese Associatie voor Psychotherapy. Ze heeft onder de bedrijfsnaam ConPas (www.conpas.nl) meer dan 20 jaar ervaring als relatie-, gezins-, en familie-therapeut. Daarnaast is zij zowel bij de Hogeschool Utrecht als bij de post-hbo opleiding van het Landelijk Steunpunt Verlies en Rouw als LVSC supervisor werkzaam geweest. Op dit moment is zij supervisor bij de Masteropleiding Contextueel aan de Christelijke Hogeschool Ede. Zij heeft als therapeut meerdere landelijke registraties. Samen met Hans is Annie jarenlang als lid van een gebedsteam betrokken bij landelijke conferenties. En ook verzorgt ze regelmatig workshops voor pastorale teams en heeft eigen groepsactiviteiten zoals Staan op eigen grond en dynamiek op tafel.

  

Hans en Annie werken veel met (gedeelten van) het gedachtengoed van Simone Pacot, Prof. Ivan Boszormenyi-Nagy en Henri Nouwen.

   

Voor praktische informatie en aanmelding klik: Aanmelding bezinningsdagen ongedacht perspectief

 

Over het boek

Ongedacht perspectief is een boek voor mensen die willen weten hoe ze zich op een nieuwe en gezonde manier met God en anderen kunnen verbinden. De veertig persoonlijke ervarings-verhalen van cliënten en cursisten zijn voorbeelden waarbij het leven een ander, ongedacht perspectief krijgt. Dit boek geeft inzicht in achtergronden en oorzaken van belemmeringen die we in het leven kunnen ervaren en wijst een weg naar innerlijke genezing. Het is ook een boek voor predikanten, pastoraal werkers en therapeuten die meer willen weten over processen die innerlijk bij mensen en in families spelen. En hoe het gebruik van schone en verbindende vragen en gebed bij kan dragen aan genezing van blokkades, trauma’s en miskenning. 


Voor een mooie afbeelding van de boekomslag: 

 

pdf bestand  2021 Omslag boek Ongedacht perspectief

 

Voor meer informatie over het boek klik hier 

 

Om het boek meteen te bestellen klik: bestel 

 

PNG Omslag Ongedacht perspectief 08 december Agenda cursus / bezinningsdagen aan de hand van het boek 'ongedacht perspectief'
Op dit moment staat er niets op de agenda