Cursus 'Staan op eigen grond’

Voor vrouwen met vragen over leven geloven en relaties

 

 

Korte beschrijving en doel:

Bij ConPas ‘Staan op eigen grond’ ontmoet je vrouwen die met vragen over leven, geloven en relaties bezig zijn. Als vrouw ga je met veel dingen vaak anders om dan een man. Je staat vaak dichter bij je gevoel. Je intuïtieve vermogens zijn mogelijk sterker ontwikkeld. Als vrouw heb je een heel eigen levensverhaal met specifieke vragen. Je wilt tot bloei komen. Je wilt je talenten en gaven ontdekken, maar ook leren omgaan met je grenzen en beperkingen. Vaak kom je hier amper aan toe. Het leven eist je helemaal op. Veel vrouwen zitten vast in een web van zorgen en moeten voldoen aan verwachtingen van anderen. Ze leven vanuit hun schuldgevoelens. Dan komt er van ontspannen en vreugdevol leven niet zoveel terecht. Jezus Christus roept jou als vrouw te voorschijn; om te gaan staan op eigen grond, krachtig, precies zoals jij bent!

 

Inhoud:

Elke avond bestaat uit drie onderdelen:

• Onderwijs

• Persoonlijke verwerking

• Luisterend en ontvangend gebed

We gaan dieper in op de thema's: Wie ben ik? Hoe ben ik geworden? Hoe ga ik om met de mensen om mij heen? Hoe bewaak ik mijn grenzen in relaties zonder liefdeloos te worden? Wat zijn mijn wensen en dromen?! In ‘Staan op eigen grond’ krijg je de mogelijkheid hier verder over na te denken en dit persoonlijk uit te werken, om je eigen plaats in te nemen in gezin, kerk en samenleving. Het geeft je meer inzicht in wie jij bent.

Een onderdeel vormt ook het ontvangend en luisterend gebed. Dit helpt je meer over God en jezelf te ontdekken. Hoe kun je echt stil worden en naar Hem luisteren? Hoe spreekt God? Wat betekent schuilen bij Hem? Je leert Zijn woord van herstel en bevestiging ontvangen. Je ontdekt dat Hij geïnteresseerd is in jouw verlangens. Al deze dingen leer je door praktische oefeningen.

 

Doelgroep:

‘Staan op eigen grond’ is bedoeld voor elke vrouw die verlangt naar persoonlijke groei. Doordat er maximaal 6 tot 8 deelnemers zijn, is er veel persoonlijke aandacht.

 

Duur en frequentie

De cursus ( vijf avonden) wordt in Leusden georganiseerd (zie de agenda). Op aanvraag kan deze ook in een kerk of gemeente worden georganiseerd. Voorwaarde is dan dat er ongeveer 7 deelnemers zijn. Hiervoor kunt u contact opnemen via anniedeweerd@conpas.nl.

 

Kosten

De kosten voor de vijf avonden bedragen 210 euro inclusief werkboek.

 

Opgave

U kunt zich opgeven via het inschrijfformulier hieronder. Agenda staan op eigen grond alleen voor vrouwen
Op dit moment staat er niets op de agenda