Printversie
 

"Dynamiek op tafel"¬© ConPas 2 daagse training werken met poppetjes en ander beeldmateriaal voor professionals.  
  
'Ongedacht perspectief'. Een boek over verdiepend pastoraat  
"Kom tot "Leven" een serie van drie verdiepingsweekenden in Barneveld  
Staan op eigen grond alleen voor vrouwen  
Studiedag "Over verlies en rouw gesproken" Twee dagdelen over verlies, verdriet en rouw  
Algemene betalingsvoorwaarden  
Rouwcafe¬© Humanitas Woudenberg  
 

Cursus ‘Ongedacht perspectief’ over verdiepend pastoraat

 

De vijfdaagse cursus aan de hand van het boek Ongedacht perspectief is voor iedereen die meer wil weten over verdiepend pastoraat en innerlijke genezing. In vijf (afzonderlijke) dagen krijg je als deelnemer onderwijs met inzichten vanuit theologie, pastoraat en therapie. Door creatieve werkvormen vindt een integratie plaats waardoor je leert en ervaart hoe je ook anderen hierin kunt begeleiden.Het is de opvolger van onze cursus ‘in Christus verbonden’ voor predikanten, kerkelijk werkers en christen- therapeuten. Aan die cursus zijn indertijd 60 uur toegekend in het kader van de Permanente Educatie (PKN). 

 

Zowel theorie als praktijk

Je ontdekt hoe innerlijke beelden tijdens de kindertijd gevormd worden en leert ongezonde familie- en relatiepatronen te onderscheiden. Je krijgt inzicht hoe iemands wil, vaak onbewust, beïnvloed wordt door innerlijke beelden en andere factoren. De cursus helpt je tot een eigen keuze te komen over de integratie van spiritualiteit in je werk als predikant, kerkelijk werker of christen-therapeut.

 

Cursusleiders Hans en Annie de Weerd hebben jarenlang ervaring op het gebied van pastoraat, contextuele therapie en innerlijke heling. Bij het theologisch en pastoraal-therapeutisch onderwijs werken ze met verrassende werkvormen. Ze gebruiken daarbij hun pastorale en therapeutische ervaring en praktijkvoorbeelden uit hun cursussen, pastorale gesprekken en gebeden.

 

Inhoud 
De hieronder genoemde onderwerpen worden in de cursus uitgewerkt en gepraktiseerd. Het onderwijs van de vijf afzonderlijke dagen hoort bij elkaar en de cursus kan dan ook alleen maar als één geheel gevolgd worden. De dag thema’s zijn als volgt: 

 

 • Dag 1: Introductie geestelijke begeleiding; Gods tegenwoordigheid ervaren
             (en belemmeringen daarbij);
 • Dag 2: Blauwdrukken vanuit de kindertijd; innerlijke symboliek en godsbeelden;
 • Dag 3: Het familieverhaal en onder ogen zien; (on)gezonde familie-patronen;
 • Dag 4: De wil als mechanisme achter het menselijk handelen;
             kracht en vaardigheid van de wil
 • Dag 5: Het vergeven van anderen voor wat ze je aangedaan hebben.
             Zelf vergeving ontvangen, zelfaanvaarding. Hoop en verlangens.
             Betekenis voor de pastoraal / christen-therapeutische praktijk. 

 

Werkvormen 

 • Integratieve werkwijze;
 • Contextueel gedachtengoed, uitwerking genogram;
 • Narratieve werkvormen;
 • Methodiek "Dynamiek op tafel";
 • Contemplatie;
 • Lectio Divina; 
 • Kerngebeden.       
                                                                                                                                         

 Over de cursusleiders Hans en Annie de Weerd

 

Pasfoto Hans en Annie

 

Hans de Weerd, Msc; BTh, is na een universitaire opleiding als natuurkundige en bedrijfskundige opgeleid in het contextueel gedachtengoed van Nagy en als professioneel coach. Hij was tot voor kort werkzaam als professioneel coach en veranderkundige in het bedrijfsleven. Na een theologie-opleiding met als specialisatie pastorale hulpverlening heeft hij sinds begin 2016 een registratie als kerkelijk werker binnen de PKN. Hij werkt als geestelijk begeleider en cursusleider. Samen met zijn vrouw Annie verzorgde hij 10 jaar de jaarlijkse serie ConPas verdiepingsweekenden onder het motto:Kom tot jezelf; meer in verbinding met God; Kom tot Leven! En ook een vijfdaagse cursus voor predikanten en christentherapeuten. Hij is secretaris en vicevoorzitter van het bestuur van Wycliffe Bijbelvertalers Nederland.

  

Annie de Weerd- van Leeuwen is jarenlang als therapeut geregistreerd geweest bij de Europese Associatie voor Psychotherapy. Ze heeft onder de bedrijfsnaam ConPas (www.conpas.nl) meer dan 20 jaar ervaring als relatie-, gezins-, en familie-therapeut. Daarnaast is zij zowel bij de Hogeschool Utrecht als bij de post-hbo opleiding van het Landelijk Steunpunt Verlies en Rouw als LVSC supervisor werkzaam geweest. Op dit moment is zij supervisor bij een masteropleiding contextueel aan de christelijke hogeschool Ede. Zij heeft als therapeut meerdere landelijke registraties. Zij is samen met Hans jarenlang als lid van een gebedsteam betrokken bij landelijke conferenties. En ook verzorgt ze regelmatig workshops voor pastorale teams en heeft eigen groepsactiviteiten zoals Staan op eigen grond en dynamiek op tafel.

  

Hans en Annie werken veel met (gedeelten van) het gedachtengoed van Simone Pacot, Prof. Ivan Boszormenyi-Nagy en Leanne Payne.

   

Over het boek

Ongedacht perspectief is een boek voor mensen die willen weten hoe ze zich op een nieuwe en gezonde manier met God en anderen kunnen verbinden. De veertig persoonlijke ervarings-verhalen van cliënten en cursisten zijn voorbeelden waarbij het leven een ander, ongedacht perspectief krijgt. Dit boek geeft inzicht in achtergronden en oorzaken van belemmeringen die we in het leven kunnen ervaren en wijst een weg naar innerlijke genezing. Het is ook een boek voor predikanten, pastoraal werkers en therapeuten die meer willen weten over processen die innerlijk bij mensen en in families spelen. En hoe het gebruik van schone en verbindende vragen en gebed bij kan dragen aan genezing van blokkades, trauma’s en miskenning. 


Voor een mooie afbeelding van de boekomslag: 

pdf bestand  2021 Omslag boek Ongedacht perspectief

 

Voor meer informatie over het boek klik hier 

 

Om het boek meteen te bestellen klik: bestel 

 

PNG Omslag Ongedacht perspectief 08 december

 

  Agenda vijfdaagse verdiepingscursus aan de hand van het boek 'ongedacht perspectief'
Datum Plaats  
30 september 2021Omgeving Amersfoort)detailsaanmelden