Printversie
 

Cursus 'Ongedacht perspectief'. Vijf bezinningsdagen over verdiepend pastoraat  
Praktische informatie cursus / bezinningsdagen 'Ongedacht perspectief'  
Luisterend bidden (3 avonden)  
"Kom tot "Leven" een serie van drie verdiepingsweekenden in Barneveld  
"Dynamiek op tafel"© ConPas 2 daagse training werken met poppetjes en ander beeldmateriaal voor professionals.  
Staan op eigen grond alleen voor vrouwen  
Algemene betalingsvoorwaarden  
  
 

Boek 'Ongedacht perspectief'

Dit is een boek voor mensen die willen weten hoe ze zich op een nieuwe en gezonde manier met God en anderen kunnen verbinden. De persoonlijke ervarings-verhalen van cliënten en cursisten zijn voorbeelden waarbij het leven een ander, ongedacht perspectief krijgt. Dit boek geeft inzicht in achtergronden en oorzaken van belemmeringen die we in het leven kunnen ervaren en wijst een weg naar innerlijke genezing. Het is ook een boek voor predikanten, pastoraal werkers en therapeuten die meer willen weten over processen die innerlijk bij mensen en in families spelen. En hoe het gebruik van schone en verbindende vragen en gebed bij kan dragen aan genezing van blokkades, trauma’s en miskenning.  

  

Enkele reacties lezers:  

 • Een bijzonder uniek en indrukwekkend boek. Het lijkt me dat deze vorm van therapie en pastoraat nog niet zo vaak voor komt? Veel heeft me diep geraakt, met name de ontmoetingen met veel mensen en hoe en wat Christus deed in hun leven en ook met jou! Je kwetsbaarheid en openheid ontroert me.
 • Het is een flink, spannend en lezenswaardig boek geworden! Eigenlijk zijn het drie boeken in één, namelijk een boek over het werk van het pastoraat en de therapie; een boek met een stuk persoonlijk levensverhaal en interpretaties daarbij; een aantal verspreide gedachten over kerk-zijn en christelijk geloof vandaag de dag. 
 • Niet alleen het boek is mooi en toegankelijk geschreven maar ook veel bronnen kennen krachtige formuleringen. 
 • Wat vooral nieuw was/is voor mij, in dit verband, is de rol van het samen bidden in deze vorm van therapie en pastoraat. En het feit dat jullie kennelijk heel veel in groepen werken – ik ben meer vertrouwd met de individuele aanpak en met stil gebed erbij. 
 • Je vraagt de lezer om aandachtig zichzelf te ‘lezen’, met zoveel lagen en registers en gevoel voor context… inclusief beelden, dromentaal en betekenisvolle herinneringen.
 • Wat een waardevol boek!!!!

 

Voor meer informatie over het boek klik hier  

Om het boek meteen te bestellen klik: bestel 

 

 Wat deelnemers aan de cursussen zeggen:  

 • Toen ik las over de online avonden was ik vooral geïnteresseerd in het boek en hoopte ik een mooie opfriscursus te kunnen doen betreft het contextueel gedachtengoed. Het heeft mij echter gedurende die weken van lezen en thuiswerkopdrachten verrassend veel meer gebracht dan ik ooit had kunnen denken. Er vond in die periode op een diepere laag innerlijke genezing plaats waar God lang geleden mee begonnen was. Dit was een enorme verrassing voor mij! Een prachtige afronding van iets waar God jaren geleden mee begonnen was, echt geweldig!  
 • Ik heb het boek ‘ongedacht perspectief’ gelezen in combinatie met 3 online gespreksavonden in een klein groepje onder begeleiding van schrijver Hans zelf. En dat was een fijne combinatie. Je leert namelijk van elkaars vragen en verhalen  en dat helpt om de stof meer eigen te maken. Zeker als je nog niet zo vertrouwd bent met begrippen als voorstellingsvermogen en in gebed teruggaan naar een moeilijke situatie en in die situatie Jezus' aanwezigheid ontdekken. 
 • De avonden heeft mij veel inzichten gegeven en veel geleerd over verdiepend pastoraat. Vooral het vierfasen model is voor mij heel goed bruikbaar bij een pastoraal gesprek. Fijn om daar ook mee geoefend te hebben. De mooie verhalen en ervaringen van mede deelnemers waren enorm inspirerend. De begeleiding bij deze gesprekken was leerzaam en voelde heel veilig. Verrassend hoe je met elkaar zo de diepte in kunt gaan. 
 • Ik heb genoten van de totale opzet van het ‘programma’. Het boek, de voorbereidingsopdrachten en de avonden en dat wat nog ‘in het verschiet’ ligt, want het proces gaat door! De persoonlijke en kwetsbare benadering, ook van Hans zelf in boek en woord tijdens de besprekingen, draagt bij aan een vertrouwelijke sfeer waarin het delen van heel persoonlijke verhalen mogelijk wordt, zo is gebleken. 
 • De avonden hebben mij opnieuw inzicht gegeven in het belang van verwerken van gebeurtenissen in het verleden. De achtergronden en theorieën helpen mij hierbij net als de modellen m.n. het vier-fasen model. Wat een voorrecht om op die manier lastige situaties in het leven anders te gaan zien door Jezus erin te betrekken.  
 • "Onverwacht Perspectief" helpt mij om mijn hart zoals ik echt ben te openen voor Jezus. Steeds opnieuw. De combinatie van uitleg en theoretische onderbouwing vanuit het Woord en pastoraal therapeutische benaderingen en een persoonlijke inkijk in het leven van de auteurs is een stimulans en geeft vertrouwen om ook zelf dit proces te gaan. Dit alles heeft mijn zijn en bezig zijn in de gemeente en daarbuiten, ook als hulpverlener, een nieuwe dimensie gegeven. 

 

Voor meer informatie over onze cursussen:Informatie ongedacht perspectief 

 

 

Hieronder ziet u de omslag van dit fraai vormgegeven boek met daarop o.a. een aanbeveling van ds. J. de Kok, een predikant met wie de schrijvers afgelopen jaren veel samengewerkt hebben. U kunt het boek bestellen voor €24,90 incl. BTW, excl. verzendkosten (€2,10). 

  

Omslag boek Ongedacht perspectief definitief.JPG

 

 Voor een betere kwaliteit van de omslag: 

pdf bestand  PDF Omslag Boek 'Ongedacht perspectief'

   Agenda boek 'ongedacht perspectief'
Op dit moment staat er niets op de agenda