Printversie
 

Wachtlijstinformatie  
  
Contextueel pastorale hulpverlening; een introductie  
Tarieven, Vergoedingen  
Registraties   
Werkwijze en Spelregels, Klachtenreglement en algemene betalingsvoorwaarden  
 

Annie de Weerd- van LeeuwenAfbeelding Annie door Cathelijne

 
 
 

Praktijk voor individuele, gezins- en relatietherapie    

 

Kenmerken van mijn therapie

Mijn therapie kenmerkt zich door een hoge mate van betrokkenheid en professionaliteit. Uitgangspunten van mijn werken zijn hoop, verbondenheid, vertrouwen, veiligheid en verantwoordelijkheid. Samen met u ga ik op zoek naar hulpbronnen voor nieuwe mogelijkheden en perspectieven voor leven en toekomst. Ook al lijkt er nu slechts gebrokenheid en pijn te zijn.

Ik werk onder meer vanuit de contextuele benadering. Ik ben gespecialiseerd in individuele, gezins- en relatietherapie. Tijdens twee intakegesprekken bepalen we samen wat uw hulpvraag is en welke begeleiding u daarvoor het beste kunt krijgen. Na die twee Intakegesprekken beslissen we of we met elkaar verder gaan. Dan brengen we samen uw gezin van herkomst in kaart (genogram) en gaan aan de slag met uw concrete hulpvraag.

Indien u dit wilt kan ik samen met u een DISC analyse maken om inzicht te krijgen in uw gedrag en waarom u doet wat u doet. Ik ben hiervoor geregistreerd. De DISC® Persoonlijkheidsanalyse brengt de vaak complexe werkelijkheid van mensen en hun gedrag overzichtelijk en begrijpelijk in kaart. Voor meer informatie over deze aanpak klik op: DISC® Persoonlijkheidsanalyse

 

Als relatietherapeut ben ik gespecialiseerd in Emotionally Focussed Therapy. Voor meer informatie over deze aanpak klik op: Emotionally Focussed Therapy  

Ik ben verder een zeer ervaren gezins- en familietherapeut. Ook bijvoorbeeld om gezamenlijk het verlies van een dierbare te bespreken en onder ogen te zien.

 

Indien het passend is binnen het proces van hulpverlening kunnen er pastorale momenten van gebed zijn.

 

Enkele malen per jaar leid ik een "Staan op eigen grond groep". Ook geef ik regelmatig de cursus “Luisterend bidden”. Ik woon en werk in Leusden, een plaats midden in Nederland vlak bij Amersfoort. Mijn praktijk is goed bereikbaar vanuit Amsterdam, Utrecht, Zwolle en Apeldoorn, zowel met de auto als met openbaar vervoer. De eerste bushalte in Leusden (halte Groene Zoom) vanaf station Amersfoort is op een paar honderd meter afstand van mijn praktijk.

 

Opleiding en ervaring. Tijdens en na mijn opleiding heb ik me het contextueel gedachtegoed eigen gemaakt, onder andere door het volgen van de Master-opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam. Daar heb ik de lessen van professor Nagy zelf gevolgd. Deze professor heeft het contextuele gedachtegoed ontwikkeld. Ik heb me door een aantal vervolgopleidingen verder gespecialiseerd. Met als resultaat een Europese erkenning als Contextueel (gezins)therapeut en door LVSC erkende registraties als leertherapeut  en supervisor. Daarnaast een registratie voor DISC assesment en EFT relatietherapeut. 

Ik heb mij in in 1997 zelfstandig gevestigd als contextueel gezinstherapeut, sinds begin 2003 met een Europese erkenning. Ik heb naast mijn privé-praktijk een parttime baan binnen de jeugdhulpverlening, waar ik al jaren ervaring heb met begeleiding van gezinnen. Met collega's heb ik "Staan op eigen grond" ontwikkeld. Zowel voor vrouwen als mannen die meer zicht op hun identiteit willen krijgen. Sinds kort is er ook een speciale versie voor echtparen!! Je kunt je belangstelling hiervoor per email kenbaar maken.

  

Contact liefst per e-mail:

E:         anniedeweerd@conpas.nl

Tel:      0334757525

Plaats:  Leusden